Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 270 ml vody
- 10 g cukru
- 70 g změklého sádla
- 2 lžičky soli
- 470 g hladké mouky
- 21-25 g droždí (asi půl kostky) a několik škvarků na ozdobu
Postup Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak tuhé a použijeme program Těsto.
Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na dílky (já měla 8, můžete si klidně rohlíky udělat menší), z každého uděláme bulku a necháme 10 minut kynout.
Podle fotopostupu je rozválíme a svineme na rohlíky, které uložíme na plech s pečící fólií nebo papírem.
Necháme je tam nakynout, pak do rohlíků svrchu nastřihneme 2-3 dírky a do každé z nich hluboko vsuneme škvarek. Rohlíky potřeme vejcem, můžeme posypat kmínem, hrubou solí a upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C).
Je třeba ale pamatovat i na to, že pokud rohlíky nebudou snědeny v den pečení, do druhého dne na nich hrubozrnná sůl nepěkně zvlhne - proto posolte jen tolik rohlíků, kolik sníte.