Rýže s tatarkou a kuřecí směsí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí řízky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce omáčky Steak barbecue
- 1 lžíce grilovací koření (Kuře gril)
- 2 lžíce oleje
- hrst mražené zeleninové směsi (s kukuřicí)
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky vody
- hřebíček
- 1/2 cibule
- tatarka
- sůl
- olej
Postup Rýže s tatarkou a kuřecí směsí
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky pokrájíme na nudličky, promícháme s kořením a olejem a necháme uležet nejlépe do druhého dne, ale není to nutné.
Pak vhodíme na pánev, osmažíme, přidáme mraženou zeleninu a necháme chvíli dusit pod pokličkou, aby se vytvořila šťáva a zelenina změkla.
Rýži propláchneme vodou a vhodíme na rozpálený olej, trochu promícháme, aby se olejem obalila - pozor na připálení.
Pak rýži zalejeme vodou, osolíme, přihodíme 2 hřebíčky a půlku cibule pro chuť a vůni a vaříme, dokud se všechna voda nevstřebá. Na talíři toto pikantní jídlo podáváme s tatarkou.