Rýže s fazolí po belizsku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/2 kg červených fazolí
1 kg rýže
2 stroužky česneku (drceného)
1 šálek kokosového mléka
1 lžička černého pepře
sůl
1 lžičky tymiánu
1 střední cibule
6-8 šálků vody
1 malý kousek slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Omyjte fazole, pak fazole namočte na 4 hodiny do 6-8 šálků vody. Pokud jste použili destilovanou vodu, pak namočené fazole potřebují jen 2 hodiny na změkčení. Fazole vařte doměkka, s česnekem, cibulí a kousky slaniny. Můžete použít tlakový hrnec a ušetřit čas. Při použití sterilovaných fazolí se proces urychlí mnohem více.

  2. Okořeňte fazole černým pepřem, tymiánem a solí. Přidejte kokosové mléko. Zamíchejte a nechte vařit.

  3. Přidejte rýži. Vařte na mírném ohni, dokud se voda vsákne a rýže nezměkne. V případě potřeby přidejte více vody, postupně, dokud rýže nezměkne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!