Roláda z králíka
Recepty, Jiné masoSuroviny
- vykostěný celý králík
- plnotučná hořčice
- pikantní klobása (cigáro)
- vaječná omeleta z cca 6 vajec
- naložená kapie
- sůl
- pepř
- Vegeta
Postup Roláda z králíka
Postup přípravy receptu
-
Králíka vykostíme, plát osolíme, opepříme a posypeme vegetou. Pomažeme hořčicí. Z vajec usmažíme 2 omeletky. Přendáme na maso, poklademe kapií a podélně rozříznutou klobásou.
Obmotáme provázkem a vytvoříme roládu, kterou znovu posypeme kořením. Podlijeme vodou a pečeme na 200°C hodinu a půl přikryté, poté další půl hodinu odkryté.
Podáváme s kaší. Roláda je výborná i studená s chlebem, kyselou okurkou a hořčicí.