Roláda z králíka

Recepty, Jiné maso

Suroviny

vykostěný celý králík
plnotučná hořčice
pikantní klobása (cigáro)
vaječná omeleta z cca 6 vajec
naložená kapie
sůl
pepř
Vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Králíka vykostíme, plát osolíme, opepříme a posypeme vegetou. Pomažeme hořčicí. Z vajec usmažíme 2 omeletky. Přendáme na maso, poklademe kapií a podélně rozříznutou klobásou.

  2. Obmotáme provázkem a vytvoříme roládu, kterou znovu posypeme kořením. Podlijeme vodou a pečeme na 200°C hodinu a půl přikryté, poté další půl hodinu odkryté.

  3. Podáváme s kaší. Roláda je výborná i studená s chlebem, kyselou okurkou a hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!