Marcipánový chlebíček

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 vejce
100 g cukr krupice
1 dl mléka
0,5 dl oleje
100 g (polovina) zakysané smetany
70 g marcipánu
1/2 prášku do pečiva
200 g polohrubé mouky
citron - kůra z 1/2 citronu
1 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Vejce našleháme s cukrem do pěny, pak kromě kakaa a marcipánu přidáme postupně vše ostatní a naposledy mouku promíchanou s práškem do pečiva. Pak oddělíme asi 1/3 těsta a obarvíme jí kakaem. Pokud je těsto husté, můžeme přidat ještě 2 lžíce mléka. Do zbylého bílého těsta přidáme nahrubo nastrouhaný marcipán.

  2. Chlebíčkovou formu vyložíme pruhem papíru a z každé strany nalijeme 1 lžíci bílého těsta a necháme rozlít po celé délce. Pak do bílého těsta nalijeme z každé strany lžíci hnědého těsta. To opakujeme do vypotřebování celého těsta.

  3. Troubu vyhřejeme na 180°C a pečeme asi 30 minut. Zkoušíme, až bude zapíchnutá špejle suchá.

  4. Po upečení můžete ozdobit cukrovou citronovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!