Marcipánový chlebíček
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 vejce
- 100 g cukr krupice
- 1 dl mléka
- 0,5 dl oleje
- 100 g (polovina) zakysané smetany
- 70 g marcipánu
- 1/2 prášku do pečiva
- 200 g polohrubé mouky
- citron - kůra z 1/2 citronu
- 1 lžíce kakaa
Postup Marcipánový chlebíček
Postup přípravy receptu
-
Vejce našleháme s cukrem do pěny, pak kromě kakaa a marcipánu přidáme postupně vše ostatní a naposledy mouku promíchanou s práškem do pečiva. Pak oddělíme asi 1/3 těsta a obarvíme jí kakaem. Pokud je těsto husté, můžeme přidat ještě 2 lžíce mléka. Do zbylého bílého těsta přidáme nahrubo nastrouhaný marcipán.
Chlebíčkovou formu vyložíme pruhem papíru a z každé strany nalijeme 1 lžíci bílého těsta a necháme rozlít po celé délce. Pak do bílého těsta nalijeme z každé strany lžíci hnědého těsta. To opakujeme do vypotřebování celého těsta.
Troubu vyhřejeme na 180°C a pečeme asi 30 minut. Zkoušíme, až bude zapíchnutá špejle suchá.
Po upečení můžete ozdobit cukrovou citronovou polevou.