Vepřové na sušených rajčatech

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

8 menších vepřových plátků z kýty (nebo krkovice, kotlet - 4 porce)
Maďarské koření Grešík (restovaná cibule, sušené plátky paprik a rajčat, pepř)
Máslo
Olivový olej
Sůl
Sušená rajčata (4 na porci)
1 větší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Na kastrole rozpálíme v poměru 1:1 máslo a olivový olej, a orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova.

  2. Vyndáme ji na talíř a na tuku zprudka opečeme maso posypané Maďarským kořením od Grešíka.. Pokud nemáme originál, požijeme sušené papriky a rajčata nakrájená nadrobno, pepř a sůl, případně bazalku.

  3. Po zatažení masa podlijeme vodou, přidáme zpět orestovanou tmavou cibulku a dusíme. Asi v polovině vaření přidáme sušená celá rajčata, opět podlijeme a dovaříme doměkka.

  4. Maso se podává jen se šťávou, proto dáváme pozor, aby se nám všechna nevyvařila. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!