Vepřové na sušených rajčatech
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 8 menších vepřových plátků z kýty (nebo krkovice, kotlet - 4 porce)
- Maďarské koření Grešík (restovaná cibule, sušené plátky paprik a rajčat, pepř)
- Máslo
- Olivový olej
- Sůl
- Sušená rajčata (4 na porci)
- 1 větší cibule
Postup Vepřové na sušených rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Na kastrole rozpálíme v poměru 1:1 máslo a olivový olej, a orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova.
Vyndáme ji na talíř a na tuku zprudka opečeme maso posypané Maďarským kořením od Grešíka.. Pokud nemáme originál, požijeme sušené papriky a rajčata nakrájená nadrobno, pepř a sůl, případně bazalku.
Po zatažení masa podlijeme vodou, přidáme zpět orestovanou tmavou cibulku a dusíme. Asi v polovině vaření přidáme sušená celá rajčata, opět podlijeme a dovaříme doměkka.
Maso se podává jen se šťávou, proto dáváme pozor, aby se nám všechna nevyvařila. Podáváme s rýží.