Rychlý jahodový dort (Jahodoví bubáci)

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Korpus:
3 vejce
90 g cukru
90 g polohrubé mouky
špetka prášku do pečiva
Na naplnění:
pikantní marmeláda
320 ml mléka
2 lžíce cukru
vanilkový nebo pistáciový pudink
100-125 g másla
Na ozdobu:
veliké jahody
kostička čokolády
bílé zdobení od Dr. Oetkera (v tubě)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do světlé pěny. Vmícháme mouku se špetičkou prášku a upečeme ve vymazané a vysypané rozepínací dortové formě dorůžova.

  2. Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme marmeládou, složíme zpět a také povrch marmeládou lehce potřeme. Přeneseme si korpus na talíř a znovu na něj nasadíme (už umytý) rozepínací prstenec formy.

  3. Nachystáme si jahody: na očištěné suché jahody naneseme tubou bílé tečky, po zaschnutí je dozdobíme tečkama ze změklé (nikoli rozpuštěné) čokolády. Tečky nanášíme párátkem.

  4. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a v ještě horkém, rozmícháme máslo. Hotový naneseme na korpus a do lehce prochladkého zastrkáme okaté jahody, kterým jsme seřízli kulatý koneček.

  5. Necháme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!