Rychlý jahodový dort (Jahodoví bubáci)
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- Korpus:
- 3 vejce
- 90 g cukru
- 90 g polohrubé mouky
- špetka prášku do pečiva
- Na naplnění:
- pikantní marmeláda
- 320 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- vanilkový nebo pistáciový pudink
- 100-125 g másla
- Na ozdobu:
- veliké jahody
- kostička čokolády
- bílé zdobení od Dr. Oetkera (v tubě)
Postup Rychlý jahodový dort (Jahodoví bubáci)
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem do světlé pěny. Vmícháme mouku se špetičkou prášku a upečeme ve vymazané a vysypané rozepínací dortové formě dorůžova.
Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme marmeládou, složíme zpět a také povrch marmeládou lehce potřeme. Přeneseme si korpus na talíř a znovu na něj nasadíme (už umytý) rozepínací prstenec formy.
Nachystáme si jahody: na očištěné suché jahody naneseme tubou bílé tečky, po zaschnutí je dozdobíme tečkama ze změklé (nikoli rozpuštěné) čokolády. Tečky nanášíme párátkem.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a v ještě horkém, rozmícháme máslo. Hotový naneseme na korpus a do lehce prochladkého zastrkáme okaté jahody, kterým jsme seřízli kulatý koneček.
Necháme vychladit.