Rybí závitky s jemnou holandskou omáčkou s kapary

Recepty, Ryby

Suroviny

4 - 6 filetů z tresky nebo z jiné rybky
hrubá mořská sůl
čerstvý tymián, maggi bylinka + kousek červené naložené papriky
2 citrony
máslo a olej na pánev
Omáčka k závitkům:
4 žloutky
150 g másla
3 PL bílého vína
1,5 ČL dijonské hořčice
1,5 ČL kaparů
libeček nebo petrželka
Dále:
pár kapek worcesteru
1 nasekaná nebo nastrouhaná kyselá okurka v nálevu s koprem
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety osolíme mořskou solí, zakápneme citronovou šťávou. Na každý filet položíme kousek citronu, kostičku červené papriky a snítek čerstvého tymiánu + maggi bylinky. Opepříme. Zavineme a přichytíme párátky. Závitky dáme na pánev (použitelnou do trouby), vymazanou máslem a pokapeme (postříkneme olejem). Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů - cca 15 minut.

  2. V nádobce necháme mezitím rozpustit máslo. Ve vodní lázni rozmícháme žloutky, přidáme bílé víno, citronovou šťávu. Když je omáčka hustší konzistence, přidáme změklé máslo z nádobky a dál šleháme. Do husté omáčky přišleháme ostřejší hořčici (dijonskou). Vmícháme kapary, kousek červené naložené papriky, nastrouhanou naloženou kyselou okurku s koprem. Dochutíme solí, bílým pepřem a worcesterem.

  3. Podáváme se závitky, zdobíme snítkem tymiánu. Můžeme podávat samotné nebo s příohou, kterou si zvolíme sami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!