Rybí roládky na jehle s bylinkovým máslem

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety z pangasia nebo bílé ryby (nejlépe bez kostí - candát, mořský vlk)
1 salátová okurka
bobkový list
100 g másla
citron - šťáva (z půlky citrónu)
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce nasekané pažitky
1 stroužek česneku
sůl
máslo
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety nasolíme, opepříme a zakapeme citrónem.

  2. Zavineme je do rolády a vždy při okraji propíchneme špízovou jehlou, ponecháme asi 1 cm a zbytek odřízneme k dalšímu napichování.

  3. Roládky z ryby prokládáme salátovou okurkou, kterou jsme nakrájeli na asi centimetrová půlkolečka a přelili vroucí vodou.

  4. Mezi maso a plátky okurky napichujeme bobkové listy.

  5. Špízy opékáme na rozpáleném másle dokřupava a hotové podáváme s vařenými brambory nebo kaší a s bylinkovým máslem, které jsme připravili smícháním změklého másla, utřeného česneku, soli, petrželky a pažitky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!