Rybí roládky na jehle s bylinkovým máslem
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety z pangasia nebo bílé ryby (nejlépe bez kostí - candát, mořský vlk)
- 1 salátová okurka
- bobkový list
- 100 g másla
- citron - šťáva (z půlky citrónu)
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce nasekané pažitky
- 1 stroužek česneku
- sůl
- máslo
- olivový olej
Postup Rybí roládky na jehle s bylinkovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety nasolíme, opepříme a zakapeme citrónem.
Zavineme je do rolády a vždy při okraji propíchneme špízovou jehlou, ponecháme asi 1 cm a zbytek odřízneme k dalšímu napichování.
Roládky z ryby prokládáme salátovou okurkou, kterou jsme nakrájeli na asi centimetrová půlkolečka a přelili vroucí vodou.
Mezi maso a plátky okurky napichujeme bobkové listy.
Špízy opékáme na rozpáleném másle dokřupava a hotové podáváme s vařenými brambory nebo kaší a s bylinkovým máslem, které jsme připravili smícháním změklého másla, utřeného česneku, soli, petrželky a pažitky.