Rybí polévka alá Verča

Recepty, Polévky

Suroviny

3 filety (aljašská treska)
petrželí
celer
libeček
cibule
1 stroužek česneku
kousek čerstvého hlávkového zelí
mrkev
petrželí
celer
máslo
hladká mouka
nové koření
černý pepř
sůl
vegeta
voda

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme filety (předem rozmrazené a naložené v octové vodě, aby nebyly příliš cítit), svazky natí, česnek, zelí, nové koření, černý pepř, sůl a zalejeme vodou. Dáme vařit na cca 30 minut.

  2. V jiném hrnci na másle orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu do zlatova a přidáme mouku = jíška. Jakmile je ryby povařená, vlejeme přes sítko vývar do jíšky, promícháme a pozvolna povaříme cca 10-15 minut. Nakonec přidáme na kousky nakrájené maso z filetů.

  3. Hotovou polévku dochutíme vegetou a můžeme přidat nakrájenou zelenou petrželku, nebo libeček (v mém případě).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!