Rybí polévka alá Verča
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 filety (aljašská treska)
- petrželí
- celer
- libeček
- cibule
- 1 stroužek česneku
- kousek čerstvého hlávkového zelí
- mrkev
- petrželí
- celer
- máslo
- hladká mouka
- nové koření
- černý pepř
- sůl
- vegeta
- voda
Postup Rybí polévka alá Verča
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme filety (předem rozmrazené a naložené v octové vodě, aby nebyly příliš cítit), svazky natí, česnek, zelí, nové koření, černý pepř, sůl a zalejeme vodou. Dáme vařit na cca 30 minut.
V jiném hrnci na másle orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu do zlatova a přidáme mouku = jíška. Jakmile je ryby povařená, vlejeme přes sítko vývar do jíšky, promícháme a pozvolna povaříme cca 10-15 minut. Nakonec přidáme na kousky nakrájené maso z filetů.
Hotovou polévku dochutíme vegetou a můžeme přidat nakrájenou zelenou petrželku, nebo libeček (v mém případě).