Rybí filety s pikantní tomatovou omáčkou s olivami a oreganem
Recepty, RybySuroviny
- 400 g filetů bez kůže a kostí
- 500 g rajčat
- 1 velká bílá cibule
- 3 stroužky česneku
- 1-2 lžičky chilli pasty
- čerstvé oregano
- černé olivy bez pecek - cca 10 ks
- sůl
- oivový olej
Postup Rybí filety s pikantní tomatovou omáčkou s olivami a oreganem
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme rajské a česnek, obojí nakrájené na kousky, větvičku oregana, osolíme a dusíme doměkka. Dochutíme chilli pastou podle chuti. Necháme trochu zchladnout a rozmixujeme. Do hotové omáčky vmícháme olivy / část můžeme nakrájet /, znovu zahřejeme a na závěr přidáme pár lístků oregana.
Na pánvi rozehřejem trochu oleje a opečeme na něm rybí filety. Osolíme je a podáváme s tomatovou omáčkou.
Chutná s čerstvou bagetou.