Rybí filety s pikantní tomatovou omáčkou s olivami a oreganem

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g filetů bez kůže a kostí
500 g rajčat
1 velká bílá cibule
3 stroužky česneku
1-2 lžičky chilli pasty
čerstvé oregano
černé olivy bez pecek - cca 10 ks
sůl
oivový olej

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme rajské a česnek, obojí nakrájené na kousky, větvičku oregana, osolíme a dusíme doměkka. Dochutíme chilli pastou podle chuti. Necháme trochu zchladnout a rozmixujeme. Do hotové omáčky vmícháme olivy / část můžeme nakrájet /, znovu zahřejeme a na závěr přidáme pár lístků oregana.

  2. Na pánvi rozehřejem trochu oleje a opečeme na něm rybí filety. Osolíme je a podáváme s tomatovou omáčkou.

  3. Chutná s čerstvou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!