Růžový bramborový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 1 kg salátových brambor
- 2 řapíky celeru
- 1 větší nejlépe zelené jablko
- 2 bulvy červené (uvařené) řepy
- 150 g voňavé slaniny (farmářská, gazdovská..)
- kelímek Tatarské zakysané smetany (viz foto)
- sůl
- čertvě mletý pepř
- citronová šťáva z 1/2 citronu
Postup Růžový bramborový salát
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, pozor na převaření!
Po uvaření propláchneme 2x ledovou vodou a oloupeme. Nakrájíme jak se nám líbí... na kolečka, na kostičky, jak kdo chce.
Slaninku, nakrájenou na kostičky, osmažíme dokřupava a horkou nalejeme na teplé brambory.
Promícháme, osolíme a opepříme.
Necháme v kuchyni, nedáváme do chladu, aby se nám nevysrážel tuk ze slaniny.
Stonky řapíkatého celeru nakrájíme na tenké proužky, uvařenou řepu na kostičky nebo plátky a přidáme k vychladlým bramborám.
Opatrně promícháme a přidáme nakrájené jablíčko i se slupkou. Zalijeme citronovou šťávou.
Přimícháme Tatarskou kysanou smetanu, dochutíme dle potřeby solí a přidáme čerstvě mletý pepř.