Růžový bramborový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1 kg salátových brambor
2 řapíky celeru
1 větší nejlépe zelené jablko
2 bulvy červené (uvařené) řepy
150 g voňavé slaniny (farmářská, gazdovská..)
kelímek Tatarské zakysané smetany (viz foto)
sůl
čertvě mletý pepř
citronová šťáva z 1/2 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, pozor na převaření!

  2. Po uvaření propláchneme 2x ledovou vodou a oloupeme. Nakrájíme jak se nám líbí... na kolečka, na kostičky, jak kdo chce.

  3. Slaninku, nakrájenou na kostičky, osmažíme dokřupava a horkou nalejeme na teplé brambory.

  4. Promícháme, osolíme a opepříme.

  5. Necháme v kuchyni, nedáváme do chladu, aby se nám nevysrážel tuk ze slaniny.

  6. Stonky řapíkatého celeru nakrájíme na tenké proužky, uvařenou řepu na kostičky nebo plátky a přidáme k vychladlým bramborám.

  7. Opatrně promícháme a přidáme nakrájené jablíčko i se slupkou. Zalijeme citronovou šťávou.

  8. Přimícháme Tatarskou kysanou smetanu, dochutíme dle potřeby solí a přidáme čerstvě mletý pepř.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!