Ruský jablečný koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g jablek
1 lžíce vodky (pro děti citr. šťáva)
100 g jemné horké čokolády
4 vejce
200 g másla
200 g cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička mleté skořice
1 lžička kakaa
300 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
Poleva:
150 g moučkového cukru
2 lžíce vodky

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nastrouháme na tenké plátky a promícháme s vodkou. Máslo rozpustíme a necháme prochladnout. Z bílků vyšleháme pevný sníh a postupně za stálého šlehání do něj přidáme po jednom žloutky, tenkým proudem máslo, skořici, kakao, cukr a vanilkový cukr.

  2. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme do těsta jablka a strouhanou čokoládu. Pečeme na 175°C. Upečenost vyzkoušíme špejlí. Na polevu utřeme dohladka cukr s vodkou.

  3. Upečený koláč vyjmeme z trouby, necháme 10 minut ve formě prochladnout a pak ho vyjmeme. Ihned polijeme polevou, kterou necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!