Ruské vejce v toastové mističce
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 4 ks toastového chleba
- bramborový salát
- 4 kolečka šunky nebo šunkového salámu
- 4 kolečka suchého-libovolného salámu
- tatarská omáčka
- 2 ks vajec uvařených natvrdo
- zelený hrášek
- kukuřice podle chuti
- červená kapie na ozdobení-zcela podle chuti každého z nás
Postup Ruské vejce v toastové mističce
Postup přípravy receptu
-
Zapékací mističky si vymažeme máslem. Toastový chleba si mírně přes sáček rozválíme-ne moc, trhal by se. Troubu si vyhřejeme na 250°C.
Do každé mističky opatrně vložíme po jednom plátku toastového chleba a malinko přitlačíme ke dnu. Pokud se udělají menší trhlinky, nevadí, ty pak přikryjeme šunkou.
Dáme péct na cca 7 minut. Po upečení je v miskách necháme úplně zchladnout, pak opatrně vyklopíme.
Do každé misky na dno dáme šunku nebo šunkový salám, bramborový salát (asi lžíci), půl vajíčka, kolečko suchého salámu, hrášek a zakapeme tatarkou.