Ruské vejce v toastové mističce

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

4 ks toastového chleba
bramborový salát
4 kolečka šunky nebo šunkového salámu
4 kolečka suchého-libovolného salámu
tatarská omáčka
2 ks vajec uvařených natvrdo
zelený hrášek
kukuřice podle chuti
červená kapie na ozdobení-zcela podle chuti každého z nás

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací mističky si vymažeme máslem. Toastový chleba si mírně přes sáček rozválíme-ne moc, trhal by se. Troubu si vyhřejeme na 250°C.

  2. Do každé mističky opatrně vložíme po jednom plátku toastového chleba a malinko přitlačíme ke dnu. Pokud se udělají menší trhlinky, nevadí, ty pak přikryjeme šunkou.

  3. Dáme péct na cca 7 minut. Po upečení je v miskách necháme úplně zchladnout, pak opatrně vyklopíme.

  4. Do každé misky na dno dáme šunku nebo šunkový salám, bramborový salát (asi lžíci), půl vajíčka, kolečko suchého salámu, hrášek a zakapeme tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!