Ruské oříšky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
3 sklenice hladké mouky
1 kávová lžička prášku do pečiva
2 vanilkové cukry
1 kostka Hery
1 celé vejce
0,25 l šlehačky
Krém:
1 sklenice moučkového cukru
1 máslo
1,5 sklenice sušeného mléka
0,5 sklenice vody
1 polévková lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin (těsto)vypracujeme hmotu a připravíme si krém.

  2. Cukr, máslo a vodu zavařit, přidat suš. mléko a kakao a intenzívně míchat až do hladkého krému, který necháme v lednici, nejlépe přes noc, odležet.

  3. Poté z těsta vytvoříme kuličky, které vložíme do formy, kterou uzavřeme a pečeme (z jedné strany) cca 4 minuty na stupni 5.

  4. Upečené oříšky naplníme krémem, spojíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!