Rukolový salát s hruškou (jablkem)

Recepty, Saláty

Suroviny

300-400 g rukoly
4-5 ks sladké hrušky (nebo jablek)
3 polévkové lžíce olivového oleje
tvrdý slaný sýr parmazán nebo pecorino

Postup přípravy receptu

  1. Rukolu a ovoce řádně omyjeme a necháme osušit. Rukolu dáme do mísy podle velikosti můžeme trochu pokrájet.

  2. Ovoce (hrušky nebo jablka) pokrájíme na menší kousky a dáme k rukole. Nalijeme olej a nastrouháme hobliny sýru.

  3. Řádně vše promícháme a nejlépe necháme proležet 1-2 hodiny v lednici, ale kdo nevydrží, může podávat hned. Nic víc nemusíme přidávat, je to souhra chutí nahořklé rukoly, sladké hrušky a slaného sýru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!