Podmáslový chleba se semínky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 150 g kysaného (šlehaného) podmáslí
- 250-270 g vody
- lžička kmínu
- 2 lžičky soli
- 150 g pšeničné celozrnné mouky jemné
- 100 g žitné chlebové mouky
- 100 g pšeničné chlebové mouky
- 150 g hladké mouky
- vrchovatá lžíce sezamu
- vrchovatá lžíce lněného semínka (použila jsem zlatý len)
- 10 g droždí
- lžíce kvásku (nebo aspoň 2 lžičky octa)
Postup Podmáslový chleba se semínky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché a zapneme program Klasik (Základní).
Po upečení chleba z formy vyklepneme a necháme vychladnout na mřížce.