Podmáslový chleba se semínky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

150 g kysaného (šlehaného) podmáslí
250-270 g vody
lžička kmínu
2 lžičky soli
150 g pšeničné celozrnné mouky jemné
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
150 g hladké mouky
vrchovatá lžíce sezamu
vrchovatá lžíce lněného semínka (použila jsem zlatý len)
10 g droždí
lžíce kvásku (nebo aspoň 2 lžičky octa)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché a zapneme program Klasik (Základní).

  2. Po upečení chleba z formy vyklepneme a necháme vychladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!