Roštěnky plněné kapii a Hermadurem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky roštěnce
- 4 plátky slaniny
- 1 červená kapie
- 1 žlutá kapie
- 1 sýr Hermadur
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 6 cherry rajčátek
- 1 cibule
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžíce rajského protlaku
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce cukru
- tymián
- pepř
- sůl
Postup Roštěnky plněné kapii a Hermadurem
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme přes folii, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek poklademe plátkem slaniny. Kapie omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a podélně nakrájíme. Každý plátek poklademe dvěma proužky kapie, 1/4 sýru nakrájeného na plátky. Pevně stočíme, sepneme párátkem a ze všech stran opečeme na oleji.
Maso naskládáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě.
Do pánve s výpekem od masa dáme nahrubo nakrájenou cibuli a na jemné plátky pokrájená celer a orestujeme. Osolíme, přidáme na plátky nakrájený česnek, protlak, tymián, podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí.
Asi po 5 minutách přidáme nakrájená rajčata a na kostečky nakrájený zbytek kapie, cukr a dusíme dalších 5 minut. Podle potřeby přisolíme a odstavíme.
Maso vyjmeme z pekáčku, výpek přidáme do zeleniny a krátce povaříme. Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme rozkrojené závitky. Jako přílohu podáváme uvařenou rýži.