Roštěnky na smetaně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg roštěnek
- 3-4 cibule
- 1 lžíce sádla
- šálek nakrájené zeleniny
- 1 lžička sladké papriky
- hladká mouka
- citrónová šťáva
- šálek kysané smetany
Postup Roštěnky na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Tence nakrájené roštěnky nakrájíme na dlaň široké pruhy, posolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a roštěnky na ní po obou stranách opečeme. Pak je jemně poprášíme paprikou a trochu podlijeme, přidáme nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka. Podle potřeby ještě podléváme.
Pak maso ze šťávy vyjmeme, omáčku procedíme a přidáme smetanu, zakapeme citrónovou šťávou a ještě povaříme.
Omáčku nalijeme na roštěnky, ještě je prohřejeme a podáváme s těstovinami nebo knedlíky, někdo přidává i rýži.