Roládky z vepřové panenky
Recepty, Vepřové masoPostup Roládky z vepřové panenky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme.
Mrkev nakrájíme na slabé proužky, jarní cibulku na drobno, žampiony a Hermelín na plátky.
Masíčko osolíme, opepříme. Klademe na něj slaninku, mrkev, jarní cibulku, část žampionů, Hermelín a zabalíme do roládky (aby držela pohromadě, použijeme nit).
Roládky opečeme na pánvičce na rozpáleném oleji ze všech stran, poté podlijeme vodou, přiklopíme a pomalu dusíme asi půl hodinky.
Maso vyjmeme a uchováváme v teple, do výpeku vložíme zbylé žampiony, zalijeme smetanou a krátce povaříme.
Roládky aranžujeme na talíř, přelijeme omáčkou a podáváme.