Roládky z vepřové panenky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka
žampiony
mrkve
jarní cibulka
Hermelín
slanina
smetana (30%)
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme.

  2. Mrkev nakrájíme na slabé proužky, jarní cibulku na drobno, žampiony a Hermelín na plátky.

  3. Masíčko osolíme, opepříme. Klademe na něj slaninku, mrkev, jarní cibulku, část žampionů, Hermelín a zabalíme do roládky (aby držela pohromadě, použijeme nit).

  4. Roládky opečeme na pánvičce na rozpáleném oleji ze všech stran, poté podlijeme vodou, přiklopíme a pomalu dusíme asi půl hodinky.

  5. Maso vyjmeme a uchováváme v teple, do výpeku vložíme zbylé žampiony, zalijeme smetanou a krátce povaříme.

  6. Roládky aranžujeme na talíř, přelijeme omáčkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!