Roláda z vepřového masa se zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece
80 dkg kysaného zelí
2 jablka
2 nožičky pikantní klobásy
4 - 6 stroužků česneku
kmín - mletý i celý
sůl
pepř
oblíbené paprikové koření
2 cibule
sádlo
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Maso si rozkrojíme na plát a naklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem.

  2. Zelí překrájíme, když je moc kyselé, můžeme trochu propláchnout, rozložíme na maso, posypeme 2 - 3 nakrájenými stroužky česneku a na to nastrouháme jablka nahrubo.

  3. Poklademe klobásou, kterou jsme oloupali a nakrájeli po délce na 4 kousky.

  4. Maso opatrně zavineme do rolády, omotáme nití a zprudka opečeme na sádle, aby se zatáhlo.

  5. Do pekáčku přidáme cibuli nakrájenou na plátky a zbytek nakrájeného česneku, maso posypeme celým kmínem a paprikovým kořením, trochu podlijeme a pečeme do měkka přibližně 90 min.

  6. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a před koncem pečení přidáme pro zjemnění kousek másla. Podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!