Roláda z vepřového masa se zelím
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové plece
- 80 dkg kysaného zelí
- 2 jablka
- 2 nožičky pikantní klobásy
- 4 - 6 stroužků česneku
- kmín - mletý i celý
- sůl
- pepř
- oblíbené paprikové koření
- 2 cibule
- sádlo
- máslo
Postup Roláda z vepřového masa se zelím
Postup přípravy receptu
-
Maso si rozkrojíme na plát a naklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem.
Zelí překrájíme, když je moc kyselé, můžeme trochu propláchnout, rozložíme na maso, posypeme 2 - 3 nakrájenými stroužky česneku a na to nastrouháme jablka nahrubo.
Poklademe klobásou, kterou jsme oloupali a nakrájeli po délce na 4 kousky.
Maso opatrně zavineme do rolády, omotáme nití a zprudka opečeme na sádle, aby se zatáhlo.
Do pekáčku přidáme cibuli nakrájenou na plátky a zbytek nakrájeného česneku, maso posypeme celým kmínem a paprikovým kořením, trochu podlijeme a pečeme do měkka přibližně 90 min.
Během pečení poléváme vypečenou šťávou a před koncem pečení přidáme pro zjemnění kousek másla. Podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky.