Roláda s avokádem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

5 vajec
5 polévkových lžic hladké mouky
2 polévkové lžíce smetanového křenu
2 stroužky česneku
1 čajová lžička Prášku do pečiva
špetka soli
2 svazky pažitky
Na náplň:
200 g bylinkového pomazánkového másla
200 g šunky
2 dcl smetany ke šlehání
1 zralé avokádo
1 červenou kapii
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky a sůl vyšleháme do světle žluté tuhé pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zamícháme.

  2. V druhé míse z bílků a soli ušleháme tuhý sníh.

  3. Třetinu sněhu, křen a prolisovaný česnek vmícháme do žloutkové směsi a zbylý sníh zlehka vmícháme ruční metlou.

  4. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Plech vložíme do trouby rozehřáté na 200´C a pečeme 8 minut dozlatova. Hotový piškotový plát přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout.

  5. Pomazánkové máslo a smetanu dáme do mísy a vyšleháme do tuhého krému. Dochutíme solí a pepřem. Čtvrtinu krému si odložíme.

  6. Na piškotový plát naneseme tenkou vrstvu krému, poklademe plátky šunky, opět překryjeme krémem, poklademe na nudličky nakrájenou paprikou a na kostičky nakrájeným avokádem. Pomocí pečícího papíru roládu pevně stočíme, zabalíme do folie a necháme 3 hodiny v lednici ztuhnout.

  7. Nakonec roládu potřeme zbylým krémem, posypeme pažitkou a nakrájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!