Roastbeef na pečeném chlebu se žampiony a rukolou

Recepty, Ostatní

Suroviny

starší menší bochník chleba
rukola
listy z červené řepy
asi 5 hnědých žampionů
2 šalotky
ředkvičky
červená cibule
sůl
pepř
drcený kmín
2 stroužky česneku
čerstvý křen
Na roastbeef:
asi 250 g roštěnce
sůl
pepř
pár kapek worcestru
lžíce dijonské hořčice
olej
chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Maso naložíme předem. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme worcestrem a zakápneme olejem. Zabalíme do alobalu a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.

  2. Maso restujeme na pánvi, asi 3-4 minuty z každé strany.

  3. Pokud se Vám naskytne mít celý menší a starší chléb jako mně, použijeme ho a ukrojíme jen spodní část podél. Předpečeme krátce v troubě na alobalu.

  4. Na předpečený chléb dáme maso i s výpekem a zabalíme do alobalu. Dopékáme i s chlebem takto aspoň 20 minut na 200°C. Maso by nemělo moc pérovat.

  5. V kastrůlku zpěníme na oleji šalotku, nasekaný česnek a pokrájené žampiony. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Krátce podusíme.

  6. V míse si smícháme listy z řepy s rukolou, přidáme nakrájenou červenou cibuli, ředkvičky a směs se žampiony.

  7. Po vytažení masa s chlebem necháme maso odpočinout a až pak alobal rozevřeme. Maso vyjmeme (veškerá šťáva z masa se vsákla do chleba a tak chléb není vysušený) a nakrájíme na tenké plátky.

  8. Na chléb dáme salát, nakrájené maso a vše ještě osolíme, opepříme a posypeme strouhaným křenem. Zdobíme chilli papričkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!