Roastbeef na pečeném chlebu se žampiony a rukolou
Recepty, OstatníSuroviny
- starší menší bochník chleba
- rukola
- listy z červené řepy
- asi 5 hnědých žampionů
- 2 šalotky
- ředkvičky
- červená cibule
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 2 stroužky česneku
- čerstvý křen
- Na roastbeef:
- asi 250 g roštěnce
- sůl
- pepř
- pár kapek worcestru
- lžíce dijonské hořčice
- olej
- chilli paprička
Postup Roastbeef na pečeném chlebu se žampiony a rukolou
Postup přípravy receptu
-
Maso naložíme předem. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme worcestrem a zakápneme olejem. Zabalíme do alobalu a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
Maso restujeme na pánvi, asi 3-4 minuty z každé strany.
Pokud se Vám naskytne mít celý menší a starší chléb jako mně, použijeme ho a ukrojíme jen spodní část podél. Předpečeme krátce v troubě na alobalu.
Na předpečený chléb dáme maso i s výpekem a zabalíme do alobalu. Dopékáme i s chlebem takto aspoň 20 minut na 200°C. Maso by nemělo moc pérovat.
V kastrůlku zpěníme na oleji šalotku, nasekaný česnek a pokrájené žampiony. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Krátce podusíme.
V míse si smícháme listy z řepy s rukolou, přidáme nakrájenou červenou cibuli, ředkvičky a směs se žampiony.
Po vytažení masa s chlebem necháme maso odpočinout a až pak alobal rozevřeme. Maso vyjmeme (veškerá šťáva z masa se vsákla do chleba a tak chléb není vysušený) a nakrájíme na tenké plátky.
Na chléb dáme salát, nakrájené maso a vše ještě osolíme, opepříme a posypeme strouhaným křenem. Zdobíme chilli papričkou.