Polský vepřový guláš se sušenými houbami a hráškem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřového masa (krkovice)
- 2 cibule
- 40 g sušených hub
- 100 g mraženého hrášku
- 2 lžíce hladké mouky na obalení masa
- 400 ml vývaru
- 1-2 lžíce sádla
- špetka mletého kmínu
- sůl dle chuti
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžička sladké papriky (není nutná)
Postup Polský vepřový guláš se sušenými houbami a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Houby namočíme do teplé vody. Nasekáme oloupanou cibuli. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, osolíme a lehce obalíme v mouce. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo a maso opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli a ještě opečeme. Přidáme papriku pro barvu, promícháme a zalijeme částí vývaru. Dusíme cca 15-20 minut.
Přilijeme namočené houby i s vodou, přidáme kmín a dusíme do změknutí masa i hub za občasného podlévání a mícháni.
Když jsou houby i maso měkké, přidáme hrášek a ještě pár minut dusíme. Podle chuti přisolíme, opepříme a můžeme podávat s knedlíkem, rýží, těstovinami, bramborami nebo s chlebem.