Kuře na rozmarýnu, pečené s bramborami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehenní řízky (bez kůže nebo kuřecí paličky či menší špalíčky s kostí a kůží)
cca 1 kg brambor
sůl
pepř
rozmarýn
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Řízky opereme, osušíme a překrojíme na 4 kousky (paličky nebo špalíčky necháme vcelku).

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky nebo menší půlky, propláchneme studenou vodou a rovněž osušíme.

  3. Maso i brambory pokropíme olejem, osolíme, okořeníme a narovnáme na pekáček, vyložený pečícím papírem. Maso a brambory by měly tvořit souvislou vrstvu.

  4. Dáme do trouby, kterou zapneme na vyšší stupeň (200 až 220°C).

  5. Jakmile dosáhneme maximální teploty, přepneme na 150 až 170°C a dopečeme.

  6. Ke konci pečení můžeme teplotu opět zvýšit nebo zapnout gril.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!