Chuťovky s roastbeefem
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- čerstvý křen
- sklenice domácí majolky
- 3 lžíce dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- na plátky krájený roastbeef
- 2 červené papriky
- bageta
- na pečení masa:
- asi kilo nízkého roštěnce
- sůl
- pepř
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce worcester omáčky
- 1/4 hrnku oleje
- provázek
Postup Chuťovky s roastbeefem
Postup přípravy receptu
-
Bagetku nakrájíme na plátky. V míse si rozmícháme majolku s hořčicí, přidáme nastrouhaný křen (každý dá tolik, na kolik se cítí) a dochutíme solí a pepřem.
Papriky si pokapeme olivovým olejem a upečeme do zlatavé barvy. Po vychladnutí sloupneme slupku a nakrájíme na proužky, které dáme na křenovou majolku.
Maso nakrájené na jemné plátky poklademe na papriku. Ozdobíme strouhaným křenem a ještě z vrchu osolíme a opepříme.
Majolka (250 ml slunečnicového oleje, 2 žloutky, 1 lžička dijonské hořčice, pár kapek citronové šťávy, sůl a pepř. Žloutky šleháme s tenkým pramínkem postupně přidáváním oleje. Šleháme do zhoustnutí. Přidáme hořčici, sůl, pepř a dochutíme citronovou šťávou.)
Maso na roastbeef: Maso odblaníme a osušíme. Sůl vmasírujeme do masa spolu s pepřem, worcestrem a hořčicí. Se solí nešetřit.
Maso pokud je nízké svážeme do úhledného vyššího špalíčku. Zabalíme ho do alobalu a necháme nejlépe přes noc uležet. Poté ho vyndáme z alobalu a necháme při pokojové teplotě.
Pak rozpálíme troubu na 160 °C. Maso na pánvi zprudka orestujeme ze všech stran do hnědé barvičky, cca 3 minutky z každé strany a krátce i po stranách.
Zabalíme do alobalu vymaštěného máslem. Uzavřeme a necháme chvilku stát než se nám rozpálí trouba. Pak vložíme maso do trouby a pečeme 20 minut. Maso vyndáme a v alobalu ho necháme asi 10 minut stát.
Po vychlazení zabalíme do nového čistého alobalu a necháme do druhého dne v lednici. Druhý den krájíme na tenoučké plátky a zdobíme podle psaného postupu.