Rizoto à la Krkovička z králičích jater, hub a sušených rajčátek
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 ks králičích jater
- 1 střední cibule
- houby váhově jako játra
- 200 g nevařené rýže
- sušená rajčátka
- jarní cibulka
- 1 lžička kremžské hořčice
- kousek másla
- 1 stroužek česneku
- zeleninový vývar
- sůl, pepř
Postup Rizoto à la Krkovička z králičích jater, hub a sušených rajčátek
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibulku, přidáme játra na středně malé kousky a restujeme.
Přidáme houby a ještě chvíli restujeme. Jakmile začnou houby pouštět šťávu, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, kremžskou hořčici a podusíme asi 10 minut. Pokud je potřeba, podlijeme vývarem.
Přidáme předem uvařenou rýži, kousek másla, sušená rajčátka, jarní cibulku a důkladně promícháme na mírném ohni, aby se šťáva vsákla do rýže.