Dušené vepřové žebírko na kmíně a česneku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 ks vepřové kotlety i s kostí
- 2 velké cibule
- 15 dkg libovější slaniny
- 1 l vývaru z vepřových kostí
- 6 stroužků česneku CZ
- máslová jíška (máslo, hladká mouka)
- vepřové sádlo
- sůl
- pepř
- drcený kmín
Postup Dušené vepřové žebírko na kmíně a česneku
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety osolíme, opepříme a bohatě posypeme drceným kmínem. Takto okořeněné kotlety obalíme v hladké mouce a na rozpáleném sádle zprudka opečeme z obou stran. Jakmile jsou kotlety dozlatova opečené, přendáme je do připraveného hrnce.
Na výpeku v pánvi opečeme na jemno nasekanou libovější slaninu společně s nadrobno nakrájenou cibulí do zlatavé barvy, a ke konci přidáme nasekaný česnek. Takto orestovaný základ z cibule, česneku a slaniny přelijeme do hrnce k opečeným kotletám.
Zalijeme 1 litrem vývaru z vepřových kostí a dusíme do měkka dle síly plátků masa 30-45 minut. Měkké kotlety opatrně vyndáme z hrnce a udržujeme teplé. Vzniklou silnou šťávu lehce zahustíme máslovou jíškou a necháme ještě 10 minut provařit. Podáváme s vařenou rýží.