Řízky s oregánem, rajčátky a pórkovým šťouchaným bramborem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky masa z vepřové kýty
- mletý černý pepř
- čerstvé oregáno
- čerstvý tymián
- nasekaná nať z jarních cibulek (libovolné bylinky)
- 2 PL olivového oleje na naložení masa
- 1 PL jemně strouhaného sýru Parmazánového typu (Grand Moravia)
- hladká mouka
- 2-3 vejce
- domácí strouhanka na obalení
- 1-2 PL olivového oleje na pečení rajčátek
- 200 g rajčátek
- olej na smažení
Postup Řízky s oregánem, rajčátky a pórkovým šťouchaným bramborem
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Bylinky nasekáme (1 čajovou lžičku si dáme stranou) nadrobno, promícháme s olivovým olejem a solí. Touto směsí potřeme připravené plátky masa a necháme v chladu po dobu cca 60 minut.
Jemný sýr a lžičku nadrcených bylinek promícháme se strouhankou. Řízky pak klasicky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a sýrové strouhance, je potřeba strouhanku k masu dobře přitisknout.
Řízky smažíme na plechu v předem vyhřáté troubě dozlatova. Jednou řízky při smažení obrátíme. Řízky smažené v troubě pak máme všechny krásně dozlatova usmažené. Papírovým ubrouskem odsajeme přebytečný tuk.
Rajčátka rozkrojíme a na olivovém oleji je krátce opečeme, osolíme (opepříme) a odstavíme.