Rib eye steak na litinové pánvi

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

250 g hovězího rib eye steaku
hrubozrnná sůl
olej na vytření pánve

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce osolíme a necháme před použitím asi 0,5 hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Litinovou pánev potřeme 2 kapkami oleje a předehřejeme v troubě cca 3 minuty.

  2. Pánev přendáme z trouby na sporák a rozpálíme. Na rozpálenou pánev vložíme maso a prudce pečeme z každé strany 1 minutu.

  3. Pánev s masem přendáme do rozpálené trouby (230ºC), kde necháme zprudka péct 3 minuty.

  4. Teplotu stáhneme na 180ºC a pečeme ještě 3 minuty.

  5. Steak podáváme přímo na litinové pánvi. Jako příloha je vhodná bylinková bageta, zeleninový salát nebo zelené fazolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!