Selská polévka z paprik a rajčat, rýží a sýru
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 čerstvé papriky (můžete namixovat)
- 1 jarní cibulka
- 1 PL oleje
- 2 PL másla
- 1 plechovka sterilovaných rajčat
- vývar slepičí (bujon)
- sůl
- pepř
- cukr
- špetka skořice
- 180 g rýže
- strouhaný sýr
- smetana
Postup Selská polévka z paprik a rajčat, rýží a sýru
Postup přípravy receptu
-
Cibulku omyjeme a nasekáme, přidáme omyté papriky, pokrájené na nudličky a orestujeme. Přilijeme sterilovaná rajčata a asi 800 ml vývaru.
Povaříme cca 25 minut.
Z polévky dáme stranou několik kousků rajčat a vše rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, špetkou skořice a podle chutí přidáme cukr. Přidáme smetanu (ale není nutné) a uvařenou rýži.
Polévku dáme do misek, ozdobíme rajčaty z polévky a strouhaným sýrem.