Řezy Sto let
Recepty, MoučníkySuroviny
- Maková náplň:
- 1 jablko
- 120 ml zakysané smetany
- 2 rovné lžíce cukru moučky
- lžička skořice
- 1 vejce
- 1 rovná lžíce solamylu
- 1 lžíce rumu
- cca 150 g máku
- Dýňová náplň:
- 1/2 středně velké dýně hokaido
- 1 rovná lžíce cukru moučky
- 1 vejce
- 2 najemno nastrouhané vařené a vystydlé brambory
- 1 lžíce citronové šťávy
- 4 rovné lžíce solamylu
- 2-3 lžíce jahodového džemu
- Tvarohová náplň:
- 250 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
- 100 ml zakysané smetany
- 1 vejce
- špetka soli
- 2 rovné lžíce cukru moučky
- 1 vanilkový pudink
Postup Řezy Sto let
Postup přípravy receptu
-
Z dýně odstraníme semena, neloupanou pokrájíme na malé kousky a v trošce vody (cca 100 ml) pod poklicí rozdusíme doměkka, trvá to tak 20-30 minut. Necháme částečně vychladnout, pak rozmixujeme a přidáme ostatní suroviny na dýňovou náplň.
Jablko ustrouháme a smícháme s ostatními surovinami, které patří do náplně makové.
Tvaroh vyklopíme do misky, přidáme žloutek, cukr, pudinkový prášek, zbytek zakysanky částečně použité na makovou náplň a vmícháme sníh, který jsme ušlehali z bílku a špetky soli.
Menší plech vystříkáme olejem, vyložíme papírem na pečení a na něj rozetřeme nejpevnější makovou náplň. Na ni dáme připravenou náplň dýňovou, trošku můžeme posypat strouhánkou a rozetřeme ochucený tvaroh.
Pečeme asi hodinu - do zpevnění tvarohu - v troubě vyhřáté na 160 st.C.