Řezy s vínovou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 vajec
200 g polohrubé mouky
150 g krupicového cukru
Náplň:
100 ml červeného vína
100 ml malinového sirupu
2 polévkové lžíce třešňové marmelády
100 g másla
2 balíčky vanilinového cukru
Poleva:
100 g více procentní hořké čokolády
60 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s krupicovým cukrem. Po částech vmícháváme prosátou mouku. Hmotu vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 175°C asi 15-20 minut.

  2. Korpus po upečení necháme vychladnout, poté ho rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu rozdrobíme do mísy, nalijeme na ní víno se sirupem a promícháme. Změklé máslo vyšleháme s vanilinovým cukrem a marmeládou a vmícháme do hmoty.

  3. Dobře promícháme a natřeme na druhou část korpusu. Necháme ztuhnout. Máslo rozehřejeme spolu s čokoládou a polijeme povrch řezů. Necháme ztuhnout a rozkrájíme na jednotlivé řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!