Řezy Amaretto
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- 150 g pískového cukru
- 70 g másla
- 1 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce mléka
- Krém:
- 500 ml smetany (min 30%)
- 70 g hrubé mouky
- 1 lžíce Solamylu
- 250 g másla
- 250 g moučkového cukru
- Amaretto
- balíček piškotů
Postup Řezy Amaretto
Postup přípravy receptu
-
Smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, vejce, máslo cukr a kakao.
Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly.
Rozválíme na pečícím papíru na dva stejné pláty (mně se podařilo na 29x29).
Pečeme na 180°C asi 10 minut a necháme vychladnout.
Krém: smetanu s hrubou moukou a Solamylem svaříme ve vodní lázní na kaši.
Necháme vychladnout.
Máslo s cukrem utřeme a postupně zašleháme vychladlou kaši.
Na jeden z plátů klademe piškoty, které jsme namočili v Amarettu, navrstvíme krém a na něj rozložíme další piškoty.
Přiložíme další plát a necháme uležet do druhého dne.