Řezy Amaretto

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
1 vejce
150 g pískového cukru
70 g másla
1 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
3 lžíce mléka
Krém:
500 ml smetany (min 30%)
70 g hrubé mouky
1 lžíce Solamylu
250 g másla
250 g moučkového cukru
Amaretto
balíček piškotů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, vejce, máslo cukr a kakao.

  2. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly.

  3. Rozválíme na pečícím papíru na dva stejné pláty (mně se podařilo na 29x29).

  4. Pečeme na 180°C asi 10 minut a necháme vychladnout.

  5. Krém: smetanu s hrubou moukou a Solamylem svaříme ve vodní lázní na kaši.

  6. Necháme vychladnout.

  7. Máslo s cukrem utřeme a postupně zašleháme vychladlou kaši.

  8. Na jeden z plátů klademe piškoty, které jsme namočili v Amarettu, navrstvíme krém a na něj rozložíme další piškoty.

  9. Přiložíme další plát a necháme uležet do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!