Řez s jogurtovým krémem.

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
5x vejce
240 g cukru moučka
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
1 lžíce kakaa
Odlehčený jogurtový krém:
2 velké ovocné jogurty
2 Rama šlehačky
2x ztužovač šlehačky
2x želatinový ztužovač za studena - Dr.Oetkra
ovoce dle chuti
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru (120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva.

  2. Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem. Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta.

  3. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky.

  4. Odlehčený jogurtový krém: šlehačku a ztužovač vyšleháme do husté konzistence. Do druhé mísy vyšleháme želatinový ztužovač dle návodu, přidáme jogurty a pak lehce vmícháme vyšlehanou šlehačku.

  5. Na vychladlý korpus natřeme jemnou vrstvu marmelády, poté dáme vrstvu krému. Poklademe ovocem a překryjeme zbytkem krému.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!