Reveňový koláč se skořicovou drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1 bílý jogurt (150 ml)
- 1 hrníček polohrubé mouky
- 1 hrníček krystalového cukru
- 2 vejce
- ½ hrníčku oleje
- 1 prášek do pečiva
- mléko (jen když je potřeba)
- reveň
- Drobenka:
- 100 g hrubé mouky
- 50 g másla
- 70 g cukru
- 1 lžička mleté skořice
Postup Reveňový koláč se skořicovou drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Všetky prísady na cesto zmiešame a vylejeme na vymastený plech. Ak netreba, mlieko nepridávame, riadime sa hustotou cesta. Cesto má byť hustejšie.
Na cesto poukladáme rebarboru nakrájanú na asi 0,5 cm kúsky.
Z prísad urobíme drobenku a posypeme ňou koláč. Pečieme na 180°C.