Reveňový koláč se skořicovou drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 bílý jogurt (150 ml)
1 hrníček polohrubé mouky
1 hrníček krystalového cukru
2 vejce
½ hrníčku oleje
1 prášek do pečiva
mléko (jen když je potřeba)
reveň
Drobenka:
100 g hrubé mouky
50 g másla
70 g cukru
1 lžička mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na cesto zmiešame a vylejeme na vymastený plech. Ak netreba, mlieko nepridávame, riadime sa hustotou cesta. Cesto má byť hustejšie.

  2. Na cesto poukladáme rebarboru nakrájanú na asi 0,5 cm kúsky.

  3. Z prísad urobíme drobenku a posypeme ňou koláč. Pečieme na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!