Restovaný bůček s fazolkami, paprikami a zakysanou smetanou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g libovějšího bůčku
2 cibule
menší sáček mražených fazolek
2-3 tenkostěnné papriky
1 malý rajčatový protlak
100 g zakysané smetany
mletá paprika
lžíce hladké mouky
1/2 kostky masoxu
sůl
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle si osmažíme nakrájenou cibuli na kostky do sklovita, přidáme bůček nakrájený na proužky a zprudka restujeme, až je bůček trochu do hněda osmažený, přisypeme mletou papriku, necháme jí jen zpěnit a přilijeme rajský protlak a malé množství vody.

  2. Doplníme fazolkami a paprikami nakrájenými na proužky, dáme masox, osolíme a necháme dusit.

  3. Když máme vše měkké, tak si zakysanou smetanu zředíme vodou, dáme do ní mouku, rozšleháme a vlijeme do hrnce s bůčkem a necháme ještě chvíli probublat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!