Restovaný bůček s fazolkami, paprikami a zakysanou smetanou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g libovějšího bůčku
- 2 cibule
- menší sáček mražených fazolek
- 2-3 tenkostěnné papriky
- 1 malý rajčatový protlak
- 100 g zakysané smetany
- mletá paprika
- lžíce hladké mouky
- 1/2 kostky masoxu
- sůl
- sádlo
Postup Restovaný bůček s fazolkami, paprikami a zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Na sádle si osmažíme nakrájenou cibuli na kostky do sklovita, přidáme bůček nakrájený na proužky a zprudka restujeme, až je bůček trochu do hněda osmažený, přisypeme mletou papriku, necháme jí jen zpěnit a přilijeme rajský protlak a malé množství vody.
Doplníme fazolkami a paprikami nakrájenými na proužky, dáme masox, osolíme a necháme dusit.
Když máme vše měkké, tak si zakysanou smetanu zředíme vodou, dáme do ní mouku, rozšleháme a vlijeme do hrnce s bůčkem a necháme ještě chvíli probublat.