Taťkovo pečené kuře s nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuře, popř. 4 kuřecí stehna
máslo
koření Pečené kuře
Nádivka:
3-4 starší rohlíky
3 dl mléka
2 vejce
cibule
2 malé játrové paštičky
4 plátky anglické slaniny
4 plátky ementálu
pažitka
2 stroužky česneku
bio koření Vega bez soli
sůl
pepř
strouhanka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Kuře nebo stehna omyjeme, osolíme a dáme dáme přes noc do lednice. Kůži na stehnech opatrně prsty nadzvedneme (u kuřete kůže u prsou a stehen).

  2. Uděláme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Potom přidáme vychladlou, na oleji usmaženou cibulku, paštičku nakrájenou na kousky, anglickou a ementál na kostičky, celá vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou pažitku, koření, sůl, pepř, zahustíme strouhankou.

  3. Nádivku vecpeme opatrně pod kůži a zajistíme párátky. Maso naskládáme do remosky kůží dolů, poklademe plátky másla, zbylou nádivku dáme kolem kuřete, přikryjeme a pečeme. Během pečení potíráme výpekem, poté otočíme, posypeme kořením a pečeme dozlatova cca 1,5 hod.

  4. Podáváme s brambory, kaší a salátem. Kuře z remosky je šťavnaté a výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!