Řecký Imam ba-i-ldi - lilek s cibulí

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

8 baculatých lilků
8 malých cibulí
6 stroužků česneku
5 nastrouhaných rajčat
petrželka
sůl
pepř
strouhaný sýr na zapečení

Postup přípravy receptu

  1. Lilky podélně rozkrojíme a plochou stranu nařízneme do křížů, spodní stranu jen podélně.

  2. Opékáme na oleji z obou stran - ne na prudko, lilek musí změknout i vevnitř.

  3. Po opečení dáme lilky na papír, aby vypustily co nejvíc oleje.

  4. Všechny suroviny nakrájíme na drobno a v trošce oleje (po opékání lilků) osmahneme cibuli a česnek, přidáme rajčata, sůl a pepř. Dusíme asi tak 15 min., nakonec přidáme petrželku a stáhneme z plotny.

  5. Lilky naskládáme na plech, lžící rozmáčkneme dužinu a naplníme připravenou směsí.

  6. Podlijeme trochou vody a pečeme v troubě při 190°C asi 30 minut, posypeme sýrem a zapékáme ještě asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!