Ražniči pečené v alobalu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky vepřové krkovičky (plecko)
3 cibule
plátky anglické slaniny
3 klobásky
sůl
pepř
mletá paprika
olej
3 špejle

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme je, opepříme, posypeme mletou paprikou a potřeme olejem. Takhle připravené plátky masa naskládáme na sebe a dáme je nejlépe přes noc uležet do lednice.

  2. Plátky masa a anglické slaniny nakrájíme na čtverečky, klobásku a cibuli na kolečka. Střídavě napichujeme na špejli. Takto připravený špíz položíme na alobal a zamotáme, konce přimáčkneme, aby se během pečení nevypařila všechna šťáva.Pokud nám zůstanou zbytky surovin, položíme je na alobal a na něj teprve špíz. Někdy tak na alobal přidám několik plátků česneku.

  3. Zabalené špízy dáme na plech a vložíme do trouby a pečeme při 180°C necelou hodinu a půl, podle druhu použitého masa.

  4. Pokud během pečení chceme zkontrolovat měkkost masa, dáme pozor, aby nám z alobalu nevytekla šťáva a pokud budeme ještě dopékat, řádně zabalíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!