Ravioli plněné lososem s chřestem a koriandrem
Recepty, TěstovinySuroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 3 celá vejce
- 1-3 lžíce panenského olivového oleje
- Náplň:
- 300 g lososa (filety)
- 125 g Ricotty
- 1 větvička kopru
- sůl
- pepř
- Omáčka:
- 150 g chřestu (zeleného)
- 100 ml smetany na vaření
- 30 g másla
- 1 větvička koriandru
- sůl
- pepř
Postup Ravioli plněné lososem s chřestem a koriandrem
Postup přípravy receptu
-
Zadělat těsto (kopeček mouky, do středu vejce, postupně vidličkou vmíchat mouku do vajec, v průběhu přidat olej). Zabalit do folie, nechat odpočinout 20 minut.
Lososa nakrájet na kostičky 1x1 cm, promíchat s ricottou, koprem, solí, pepřem.
Z těsta vyválet plát cca 2 mm silný (lépe strojem na těstoviny, válečkem je to makačka), z něho tvořítkem kolečka a ta plnit. Okraje před stisknutím možno potřít lehce vodou.
Chřest na kolečka (špičky stranou) a osmahnout na másle, osolit, opepřit, přikrýt a podusit do měkka. Polovinu chřestu rozmixovat, druhou polovinu do pánve (+ pyré) a zalít smetanou a povařit do zhoustnutí.
Ravioli vařit ve vroucí slané vodě společně se špičkami chřestu. Podávat s omáčkou, čerstvým koriandrem a čerstvě mletým pepřem.