Ravioli plněné lososem s chřestem a koriandrem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
3 celá vejce
1-3 lžíce panenského olivového oleje
Náplň:
300 g lososa (filety)
125 g Ricotty
1 větvička kopru
sůl
pepř
Omáčka:
150 g chřestu (zeleného)
100 ml smetany na vaření
30 g másla
1 větvička koriandru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zadělat těsto (kopeček mouky, do středu vejce, postupně vidličkou vmíchat mouku do vajec, v průběhu přidat olej). Zabalit do folie, nechat odpočinout 20 minut.

  2. Lososa nakrájet na kostičky 1x1 cm, promíchat s ricottou, koprem, solí, pepřem.

  3. Z těsta vyválet plát cca 2 mm silný (lépe strojem na těstoviny, válečkem je to makačka), z něho tvořítkem kolečka a ta plnit. Okraje před stisknutím možno potřít lehce vodou.

  4. Chřest na kolečka (špičky stranou) a osmahnout na másle, osolit, opepřit, přikrýt a podusit do měkka. Polovinu chřestu rozmixovat, druhou polovinu do pánve (+ pyré) a zalít smetanou a povařit do zhoustnutí.

  5. Ravioli vařit ve vroucí slané vodě společně se špičkami chřestu. Podávat s omáčkou, čerstvým koriandrem a čerstvě mletým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!