Ravioli jako lasagne s dýní
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 balíček čerstvých nevařených ravioly (asi 32 ks) plněných masem nebo jakoukoli jinou náplňí
- 5 lžic strouhaného sýru na posypání
- 3 lžíce másla
- Dyňová omáčka:
- asi 700 g oranžové dýně
- 250 ml sladké smetany
- 150 g strouhaného sýra
- mletý pepř
- sůl
- Zeleninová směs:
- 500 g mangoldu (môže byť aj špenát)
- 2 lžíce sekané šalvěje
- bílý pepř mletý
- sůl
- 1 cibule
- 4-5 stroužků česneku
- olej
Postup Ravioli jako lasagne s dýní
Postup přípravy receptu
-
Dyňová omáčka: Dyňu uvaríme vo vode do polomäkka, scedíme, rozmixujeme. Necháme prechladnúť a potom zmiešame so smotanou, strúhaným syrom, osolíme, okoreníme.
Zeleninová zmes: Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, krátko opražíme. Pridáme na rezance narezaný mangold a nasekanú šalviu, osolíme, okoreníme a 10 minút podusíme.
Do vymasteného pekáčika dáme tenšiu vrstvu dyňovej omáčky a poukladáme na ňu polovicu raviol. Navrstvíme polovicu zeleninovej zmesi a zalejeme polovicou zvyšnej omáčky.
Postup zopakujeme ešte raz: ravioli, zvyšok zeleniny a zvyšok omáčky.
Navrch položíme maslo, zakryjeme alobalom a pečieme pri strednej teplote asi 30 minút.
Potom odkryjeme, posypeme syrom a ešte dopečieme do zlata.