Polévka z dýně hokaido a celeru
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 menší dýně hokaido (asi 1 kg)
- 2 řapíky celeru
- 2 PL olivového oleje
- 1/2 ks cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- zelená petrželka na ozdobu
Postup Polévka z dýně hokaido a celeru
Postup přípravy receptu
-
Dýni očistíme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na hrubo. Celerové stonky omyjeme a přes vlákno nakrájíme na plátky.
V hrnci zahřejeme olej a osmažíme na něm cibulku. Přidáme dýně s celerem a restujeme. Osolíme, opepříme a přidáme očištěný stroužek česneku. Zalijeme horkou vodou, aby byla dýně ponořená a vaříme do měkka.
Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na jemný krém, v případně potřeby dolijeme ještě horkou vodou a dochutíme.
Podáváme posypané zelenou petrželkou.