Rajská česnečka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg rajčat
1/2 paličky česneku
1 malý rajský protlak
100 g uzeného špeku
1 lžíce hladké mouky
2 kostky cukru
máslo
500 ml vývaru
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařízneme do kříže (v místě stopky), spaříme vařící vodou a prudce ochladíme ve studené vodě. Sloupneme je a nakrájíme na kostičky.

  2. Polovinu česneku nakrájíme na plátky a společně s pokrájeným špekem osmahneme na lžíci másla. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem.

  3. Přidáme rajčata, rajský protlak pro barvu, cukr a prolisovaný zbytek česneku.

  4. Vaříme do rozvaření rajčat, dochutíme solí, pepřem a případně cukrem. Kdo má rád, přidá černé olivy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!