Ragú z divočáka

Recepty, Jiné maso

Suroviny

400-500 g kančího masa (mletého)
1/2 celeru
3 mrkve
2 petržele
200 ml červeného vína
vývar z kostí
divoké koření
čerstvý tymián
sůl
mletý pepř
sádlo
Špagety nebo fettucine
hříbky nebo alespoň žampiony
rozmarýn
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut.

  2. Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v plátěném uzlíčku nebo vajíčku na čaj) a dusíme asi hodinu. (Kdo má rád, může přidat i pár lžic krájených, loupaných rajčat).

  3. Těstoviny k tomuto ragú uvaříme raději tvrdší, během prohřívání v pokrmu dojdou.

  4. Před podáváním s těstovinami můžeme vylepšit: Na troše tuku orestujeme houby, přidáme česnek a rozmarýn a chviličku podusíme. Vmícháme těstoviny, prohřejeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!