Ragú z divočáka
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 400-500 g kančího masa (mletého)
- 1/2 celeru
- 3 mrkve
- 2 petržele
- 200 ml červeného vína
- vývar z kostí
- divoké koření
- čerstvý tymián
- sůl
- mletý pepř
- sádlo
- Špagety nebo fettucine
- hříbky nebo alespoň žampiony
- rozmarýn
- česnek
Postup Ragú z divočáka
Postup přípravy receptu
-
Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut.
Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v plátěném uzlíčku nebo vajíčku na čaj) a dusíme asi hodinu. (Kdo má rád, může přidat i pár lžic krájených, loupaných rajčat).
Těstoviny k tomuto ragú uvaříme raději tvrdší, během prohřívání v pokrmu dojdou.
Před podáváním s těstovinami můžeme vylepšit: Na troše tuku orestujeme houby, přidáme česnek a rozmarýn a chviličku podusíme. Vmícháme těstoviny, prohřejeme a podáváme.