Špekáčky na černém pivě s cibulí
Recepty, OstatníSuroviny
- 400 g špekáčků (ten velký má 200 g, menší polovic)
- 1 cibule
- 30 g másla
- 1 paprika (zelená, sladká, která je občas dožluta)
- 400 ml černého piva
Postup Špekáčky na černém pivě s cibulí
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou papriku a ještě orestujeme.
Na zeleninu položíme špekáčky, do kterých jsme udělali mělké zářezy z obou stran. Přilijeme pivo a přivedeme k varu. Pak teplotu zmírníme a necháme probublávat, aby se tekutina redukovala, asi 35 až 45 minut
Cibuli s paprikou vyndáme z pánve a špekáčky opečeme z obou stran.
Podáváme s kečupem a hořčicí, jako přílohu můžete zvolit vícezrnnou bagetku, dalamánek nebo chleba.