Pýchavka na smetaně
Recepty, HoubySuroviny
- 150-200 g pýchavky - množství je opravdu velmi orientační, záleží, pro kolik lidí vaříme
- 1 lžíce oleje
- 1 cm plátek másla
- 1 cibule
- 1/2 červené kapie
- špetka muškátového oříšku
- 250 g zakysané smetany
- 1/2 l ochuceného vývaru - (hovězí, kuřecí)
- 1 lžička hladké mouky na zahuštění
- sůl, pepř podle chuti
Postup Pýchavka na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Cibuli zpěníme na oleji a plátku másla do světle hnědé barvy.
Přidáme na nudličky nakrájenou červenou kapii a následně očištěnou a na menší kostičky nakrájenou pýchavku, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.
Vše společně chvíli smažíme, pak zalijeme vývarem a ještě tak 10 minut vaříme.
V zakysané smetaně rozmícháme několik lžic horkého vývaru z pýchavek a lžičku hladké mouky,
Vše společně dobře provaříme. Podáváme s knedlíkem