Ptáčci jinak

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 ks hovězích plátků
1 ks karotky
1 ks žlutého tuřínu
100 g slaniny
2 nakládané okurky
2 cibule
8 kaparů
3-4 PL oleje
20-30 g hladké mouky
3-4 PL zakysané smetany
4 dcl vývaru
pepř
sůl
plnotučnou hořčici
hladkou mouku na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Plátky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  2. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na obdélníky tak, aby se vešla do plátků. Takto nakrájíme i okurky a slaninu.

  3. Do každého plátku zabalíme po jednom kuse od zeleniny, okurky a slaniny. Zabalíme jako roládu a zafixujeme (špejlemi, párátky, nití či jinak).

  4. Každou roládu popřášíme moukou. V hrnci rozpálíme olej, opečeme rolády a vyjmeme. Poté opečeme nakrájenou cibuli do měkka. Zaprášíme moukou, trochu opražíme a zalijeme vývarem (příp. vodou s bujónovou kostkou).

  5. Kapary nasekáme a přidáme do hrnce spolu s roládami.

  6. Dusíme v přikrytém hrnci cca 1 hod. (dle potřeby).

  7. Poté rolády vyjmeme, v příp. potřeby přidáme trochu mouky do zakysané smetany a spolu promícháme.

  8. Zakysanou smetanu přimícháme do omáčky, provaříme a propasírujeme. Můžeme dochutit hořčicí, solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!