Ptáčci jinak
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 ks hovězích plátků
- 1 ks karotky
- 1 ks žlutého tuřínu
- 100 g slaniny
- 2 nakládané okurky
- 2 cibule
- 8 kaparů
- 3-4 PL oleje
- 20-30 g hladké mouky
- 3-4 PL zakysané smetany
- 4 dcl vývaru
- pepř
- sůl
- plnotučnou hořčici
- hladkou mouku na posypání
Postup Ptáčci jinak
Postup přípravy receptu
-
Plátky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Zeleninu oloupeme a nakrájíme na obdélníky tak, aby se vešla do plátků. Takto nakrájíme i okurky a slaninu.
Do každého plátku zabalíme po jednom kuse od zeleniny, okurky a slaniny. Zabalíme jako roládu a zafixujeme (špejlemi, párátky, nití či jinak).
Každou roládu popřášíme moukou. V hrnci rozpálíme olej, opečeme rolády a vyjmeme. Poté opečeme nakrájenou cibuli do měkka. Zaprášíme moukou, trochu opražíme a zalijeme vývarem (příp. vodou s bujónovou kostkou).
Kapary nasekáme a přidáme do hrnce spolu s roládami.
Dusíme v přikrytém hrnci cca 1 hod. (dle potřeby).
Poté rolády vyjmeme, v příp. potřeby přidáme trochu mouky do zakysané smetany a spolu promícháme.
Zakysanou smetanu přimícháme do omáčky, provaříme a propasírujeme. Můžeme dochutit hořčicí, solí a pepřem.