Pstruh z Piemonte

Recepty, Ryby

Suroviny

4 kuchyňsky upravení pstruzi
1 cibule
cca 15 cm řapíkatého celeru
50 g rozinek
100 ml bílého vína
300 ml rybího vývaru nebo kuřecího vývaru
200 ml smetany
šalvěj
citrón
máslo
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Rozinky namočíme do vody, ochucené citrónovou šťávou.

  2. Cibuli a celer nakrájíme na jemno a zpěníme na směsi oleje a másla. Přidáme šalvěj, vložíme ryby a krátce je opečeme z obou stran. Přilijeme víno a necháme ho odpařit. Přisypeme rozinky a vlijeme horký vývar.

  3. Vložíme do trouby, kterou jsme rozehřáli na 200°C a pečeme asi 15 minut.

  4. Poté ryby vyjmeme, do výpeku vlijeme smetanu a necháme zredukovat na požadovanou hustotu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!