Pstruh z Piemonte
Recepty, RybySuroviny
- 4 kuchyňsky upravení pstruzi
- 1 cibule
- cca 15 cm řapíkatého celeru
- 50 g rozinek
- 100 ml bílého vína
- 300 ml rybího vývaru nebo kuřecího vývaru
- 200 ml smetany
- šalvěj
- citrón
- máslo
- olivový olej
- sůl
Postup Pstruh z Piemonte
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Rozinky namočíme do vody, ochucené citrónovou šťávou.
Cibuli a celer nakrájíme na jemno a zpěníme na směsi oleje a másla. Přidáme šalvěj, vložíme ryby a krátce je opečeme z obou stran. Přilijeme víno a necháme ho odpařit. Přisypeme rozinky a vlijeme horký vývar.
Vložíme do trouby, kterou jsme rozehřáli na 200°C a pečeme asi 15 minut.
Poté ryby vyjmeme, do výpeku vlijeme smetanu a necháme zredukovat na požadovanou hustotu.