Pšeničný chléb s pohankou a semínky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Rozkvas:
- 60 g žitného kvasu
- 180 g celozrnné pšeničné mouky
- 200 g vody
- Dále:
- 200 g pšeničné celozrnné mouky
- 50 g pšeničné chlebové mouky
- 2 lžíce pšeničných otrub
- 170 g vody
- 100 g vařené pohanky
- 50 g lněného semínka
- 50 g slunečnice
- 50 g sezamu
- 2 lžičky soli
Postup Pšeničný chléb s pohankou a semínky
Postup přípravy receptu
-
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme vykvasit (cca 6-8 hodin). Zároveň ve zbytku recepturní vody namočíme celozrnnou mouku a otruby.
Smícháme rozkvas s předmočenou moukou a všemi ostatními surovinami a těsto urovnáme do sádlem vymazané chlebíčkové formy.
Necháme nakynout (45-90 minut) a upečeme ve vyhřáté troubě při 200-210°C. Nejprve pečeme asi 35 minut ve formě, pak chleba z formy opatrně vykulíme na plech a dopečeme (asi 15-20 minut).